Home // diari // 5 de febrer de 1944

5 de febrer de 1944

Dissabte:

En el Reich:

En el nord de França, la USAAF va utilitzar 509 bombarders i 643 caces per atacar els aeròdroms de Romilly-Sur-Seine, Orleans, Avord i Chateauroux, que formaven la primera línia de defensa de caces alemanyes. En l’atac, els nord-americans varen perdre 6 bombarders i 4 caces, a més de que 70 avions varen quedar danyats.

Per la seva part, la RAF va bombardejar intensament la ciutat de Stettin amb 358 bombarders. En els combats aeris d’aquell dia, el tinent Egon Mayer es va convertir en el primer as de la Luftwaffe en arribar a la xifra de 100 victòries operant exclusivament contra els Aliats occidentals.

A Itàlia:

Les forces nord-americanes que varen aconseguir creuar el riu Ràpid varen arribar a les afores de Cassino, però varen ser aturades en sec pels alemanys. Més al nord, a Anzio, els alemanys varen bombardejar amb la seva artilleria el cap de platja.

A Birmània:

Després de l’ofensiva japonesa del dia anterior, la 16º Brigada xindit de l’Orde Wingate es va posar en marxa des de Ledo cap a Indaw, en el nord de Birmània. La seva missió era triple: ajudar l’avanç del general Joseph Stilwell sobre Myitkyina eliminant les forces japoneses, crear una situació favorable pels exèrcits de Yunnan i fer el màxim de dany i pèrdues possibles als japonesos en el nord del país. Des de l’Índia, els japonesos varen avançar entre les posicions índies sense ser detectats i varen creuar el riu Chindwin i varen amenaçar Kohima.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: