Home // diari // 29 de gener de 1944

29 de gener de 1944

Dissabte:

En el Reich:

El ministre d’Armament Albert Speer, que es trobava a l’hospital des del 18 de gener de 1944, va escriure una carta a l’Adolf Hitler per queixar-se de que en Franz Xaver Dorsch, de l’administració Todt, i el seu antic cap de personal, en Konrad Haasemann, li varen enviar un informe per part del seu Ministeri sense el seu consentiment. Speer li deixava clar en la carta que creia que intentaven aprofitar la seva estada a l’hospital per apoderar-se del seu Ministeri i dels seus poders. Després d’escriure la carta, Speer continuava igual de preocupat i va decidir trucar a en Joseph Goebbels. Pensava que Goebbels com a a cap regional de Berlín i home fort del govern, el podria ajudar si li explicava la situació. El ministre de Propaganda va trobar intolerable que algú s’aprofités d’aquella manera d’un ministre malat i li va prometre que l’ajudaria i vigilaria els moviments del seu Ministeri.

Aquell dia, la Luftwaffe va atacar la ciutat de Londres sense gaires conseqüències. Només varen aconseguir impactes molt dispersos, tot i que un hagués pogut provocar una autèntica matança, ja que una bomba va impactar en el cinema Davis, a Croydon, però només va matar a 7 de les 1.250 persones que hi havia a la sala. Com a contrapartida, 863 bombarders B-17 de la 8º Força aèria nord-americana protegits per 643 caces varen atacar les ciutats alemanyes de Ludwigshafen i Frankfurt i varen llançar-hi 1.800 tones de bombes causant 736 morts. A la nit, la RAF va realitzar incursions de distracció amb 22 bimotors Mosquits contra Duisburg i Herbouville i va realitzar un altre atac a la ciutat de Berlín.

En el front oriental:

Les tropes de l’Erich von Manstein varen ser atacades en el riu Dnièper pel 1º Front Ucraïnès del comandant Gregory Zhukov i el 2º Front Ucraïnès del comandant Ivan Koniev. La batalla que es va produir es va nomenar la batalla de Korsun.

A Itàlia:

A Anzio, després de quedar-se en el cap de platja on havien desembarcat el 22 de gener de 1944, el comandant John Lucas va decidir sortir del cap de platja i passar a l’atac, però ja era massa tard; ara tenia davant seu a 8 divisions alemanyes ben armades. A més, els alemanys varen bombardejar la flota d’invasió i una de les bombes va enfonsar el creuer HMS Spartan.

En el Pacífic:

A les Illes Marshall, les tropes nord-americanes estaven a punt per envair la platja de l’illa de Kwajalein. Per ajudar al desembarcament, els avions dels portaavions Yorktown, Lexington i l’escorta Cowpens varen atacar les base aèries japoneses a l’illa Maloelap, dins de l’arxipèlag de les Marshall.

Per altra banda, l’Armada nord-americana va botar el cuirassat USS Missouri, que es convertiria en l’embarcació on es firmaria la rendició japonesa el 2 de setembre de 1945.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: