Home // diari // 22 de desembre de 1943

22 de desembre de 1943

Dimecres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler va ordenar la creació d’un cos de líders nacionalsocialistes amb l’objectiu d’articular l’adoctrinament ideològic i el compromís amb Forces Armades. Segons el líder alemany, el problema no era l’armament, de moral o d’estratègia, sinó de la fiabilitat política de les tropes. Per dur a terme aquesta mesura va ser nombrat el general Hermann Reinecke com a Cap de Personal del Comandament Nacionalsocialista, que havia d’entrenar oficials polítics, els NSFO, per ser integrats a la cadena de comandaments de totes les grans unitats de l’exèrcit alemany.

A la nit, bombarders Mosquit varen atacar les ciutats alemanyes de Frankfurt i Bonn.

A la Gran Bretanya:

El govern britànic va aconseguir que el mariscal Arthur Harris desviés 51 dels seus bombarders que atacaven constantment Berlín i altres ciutats alemanyes, per enviar-los en un atac precís contra les bases de míssils alemanys a Abbeville i Amines.

A l’Atlàntic:

Els alemanys varen descobrir el comboi JW-55 B, que es dirigia a la Unió Soviètica. En seguit, el cuirassat Scharnhorst va salpar escortat per cinc destructors pesats per busca aquest comboi.

A l’Àfrica:

França va traspassar els poders exercits a Síria i al Líban.

A Argèlia, en Jean Marie de Lattre de Tassigny va arribar a Argel després d’escapar de Riom el setembre de 1943.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: