Home // diari // 23 de desembre de 1943

23 de desembre de 1943

Dijous:

En el Reich:

La RAF va tornar a bombardejar Berlín amb 364 Lancasters, 7 Halifax i 8 Mosquits. 16 quadrimotors Lancasters varen ser destruïts.

A Itàlia:

En Galeazzo Ciano, que estava detingut per la Gestapo, va fer la seva última entrada en el seu famós diari.

En el Pacífic:

A l’arxipèlag de Bismarck, dues divisions de Marines nord-americanes no completes, la 1º i la 7º, varen desembarcar a l’oest de l’illa de Nova Bretanya, a la badia de Borgen, a prop del cap Gloucester.

Per altra banda, l’aviació aliada va continuar atacar a la base de japonesa de Raubal i aquell dia, en una doble incursió realitzada per avions Corsair, Hellcat i Lightning, va fer que 99 Zeros s’enlairessin per defensar les bases atacades. 8 avions nord-americans i 6 japonesos varen ser destruïts, tot i que els caces nord-americans varen informar que havien destruït 21 aparells japonesos.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: