Home // diari // 30 de novembre de 1943

30 de novembre de 1943

Dimarts:

En el Reich:

L’Adolf Hitler es va reunir amb el seu ministre de Propaganda Joseph Goebbels per parlar de la guerra. Hitler li va explicar que creia que els Aliats no estaven tan forts com es deia perquè l’única victòria que havien aconseguit era en el front oriental, i veia els britànics i els nord-americans incapaços d’avançar per Itàlia. A més, li va dir que creia que els Estats Units canviarien la seva política i les seves formes perquè el president nord-americà havia de començar l’any següent la campanya electoral per la presidència, i preveia que Franklin Delano Roosevelt perdria les eleccions i les guanyaria el candidat del Partit Republicà.


Ara que la majoria de camps d’extermini havien sigut desmantellats, Heinrich Himmler va donar-li les gràcies per escrit al SS Odilo Globocznik per haver dut a terme l’Operació Reinhard. En total, l’acció havia costat la vida de 1,7 milions de persones.

En la Conferència de Teheran:

Aquell dia va concloure la Conferència Eureka. Franklin Delano Roosevelt i Winston Churchill es varen dirigir a El Caire, on varen seguir amb la Conferència Sextant. Abans, el primer ministre es va reunir amb el líder d’Iran, Mohammad-Reza Shah Pahlavi.

A Itàlia:

El ministre de l’Interior de la República Social italiana va decidir la creació de camps de concentració especials a Itàlia.

En el Pacífic:

A New Hannover, a les Illes Bismarck, l’embarcació de passatgers japonesa Himalaya Maru va ser enfonsada per un hidroavió nord-americà PBY. Molts dels 2.400 passatgers varen morir en el naufragi, tot i que altres embarcacions que formaven el comboi juntament amb l’embarcació enfonsada varen poder rescatar alguns centenars de supervivents.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: