Home // diari // 24 de maig de 1943

24 de maig de 1943

Dilluns:

En el Reich:

A la nit, la ciutat de Dormund va ser bombardejada per 800 bombarders bimotor que varen llançar 2.500 tones de bombes. Les fàbriques de munició van ser destruïdes i unes 80.000 persones es van quedar sense la seva vivenda.


Jürgen Stroop va enviar un telegrama al cap de les SS i de la Policia de l’Est, el general Krüger, per dir-li que dels 66.065 jueus que formaven part del total de presoners del gueto de Varsòvia, uns 7.000 havien sigut eliminats en el curs de la gran operació en el mateix antic barri jueu. Mitjançant el transport, el general li deia que havien sigut eliminats 6.969 jueus més, de manera que elevava la xifra a 13.929 jueus morts. A part, afegia que es calculava que de 5.000 a 6.000 jueus havien mort en saltar dels edificis o pels afectes del foc.

A l’Atlàntic:

Els U-Boots es varen retirar de l’Atlàntic septentrional. A Berlín, Karl Döentiz es va veure obligat a informar a l’Adolf Hitler de que els havia fet retirar per les continues baixes que patien tan material com humanes.

A Bulgària: 

Es varen expulsar els jueus de Sofia.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: