Home // diari // 26 de març de 1943

26 de març de 1943

Divendres:

En el Reich:

Continuant amb les constants confrontacions entre el SD i les SA, el Scharführer SA Hermann Springer, Blockstellenleiter interí del SD, va rebre del seu estàndard SA una nota que deia que segons havia ordenat el grup SA Weichsel, cap militant de les SA podria prestar servei en el SD. Per tant, li recomanava en el termini de vuit dies a prestar una declaració jurada en la que fes constar la seva separació definitiva del SD.

A Tunísia:

El 8º Exèrcit britànic va començar una tercera ofensiva que va causar grans pèrdues a les forces de l’Eix, que ja no tenien possibilitats de substituir-les. L’espai aeri ja estava en mans dels Aliats que enfonsaven la majoria de les embarcacions de transport que intentaven creuar el Mediterrani. Hans Jürgen von Arnim va ordenar al general italià Giovanni Messe que es replegués sobre la línia del riu Akarit, amb el mar a l’est i els aiguamolls a l’oest, on les forces de l’Eix havien construït fortificacions al costat d’una gran fossa natural que formava una excel·lent defensa.

A Birmània:

La 18º Divisió japonesa va ocupar Sumprabum i va portar les seves avantguardes fins al principi de la Ruta de Ledo, però la 38º Divisió xinesa va aturar l’avanç japonès que es dirigia cap a Nathkaw.

En el Pacífic: 

En la Batalla de les illes Kommandorsky, en el mar de Bering, dos creuers i quatre destructors nord-americans varen combatre contra quatre creuers i cinc destructors japonesos. Els japonesos varen abandonar l’acció just abans de poder explotar la seva superioritat numèrica. Els dos bàndols varen acabar amb un creuer greument danyat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: