Home // diari // 14 de març de 1943

14 de març de 1943

Diumenge:

En el Reich:

Després de fracassar en el cop d’Estat del dia anterior, ara els colpistes només pensaven en recuperar la bomba amagada en una caixa on se suposava que hi havia dues botelles de Cointreau pel coronel Helmuth Stieff. Von Schlabrendorff, el dissenyador de l’atemptat, es va traslladar de bon matí amb avió cap a l’Alt Comandament de l’Exèrcit amb dues botelles de Cointreau per recuperar la bomba. Després d’intercanviar els paquets va recuperar la bomba. A poc a poc i amb molta precaució va obrir el paquet amb una fulla d’afaitar i va desactivar la bomba.


Al migdia, Joseph Goebbels va rebre als corresponsals de la premsa estrangera acreditats a Berlín per informar-los dels problemes polítics, militars i personals. Els periodistes van intentar treure’n el màxim d’informació, però el ministre Goebbels va ser prou hàbil per no respondre el què li demanaven. Aquell mateix dia, el ministre va escriure un article en el Das Reich per defensar-se dels desastres militars dient que els números anteriors no havien cultivat un pessimisme intencionat sinó que els havia anat realment molt malament, i que ara feia falta el màxim esforç si es volia evitar una recaiguda. Goebbels va dir que en l’assalt definitiu s’havia de disposar de tantes forces que es rebés còmodament cada cop de l’enemic i es pogués respondre amb un cop encara més fort. El ministre rematava l’article dient que la guerra total exigia alguna cosa més que només l’execució de mesures d’organització per esgotar exhaustivament el potencial interior.


Després d’evacuar el dia anterior el gueto de Cracòvia, els vells, malalts i nens que varen ser destinats al gueto B varen ser assassinats a trets. Els cadàvers varen ser enterrats en una fossa propera a Plaszow. Les robes varen anar a parar al magatzem de Plaszow, i moltes mares varen reconèixer les vestimentes dels seus difunts fills.

En el front oriental:

Després de que l’avantguarda del seu Exèrcit arribés al riu Donets, les tropes de l’Erich von Manstein varen recuperar la ciutat de Khàrkiv després de destruir el 3º Exèrcit Blindat soviètic.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: