Home // diari // 21 de febrer de 1943

21 de febrer de 1943

En el front oriental:

En el sud, les tropes de l’Erich von Manstein varen començar una contraofensiva contra les tropes del general Nikolai Vatutin, en el front del sud-oest, i les tropes d’en Filipp Golikov, en el front de Voronej.

En el nord del front oriental, va començar el desallotjament alemany a Demiansk.

En el Pacífic:

A les illes Salomó, forces nord-americanes varen desembarcar a l’illa Russell. Aquest va ser el primer moviment en la campanya per conquerir la cadena d’illes. L’operació, sota el nom clau de Cartwheel, pretenia més tard atacar la base aèria i marítima japonesa de Rabaul, a Nova Bretanya. L’almirall Chester W. Nimitz i el general Douglas MacArthur varen idear una estratègia de salt entre les illes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: