Home // diari // 20 de febrer de 1943

20 de febrer de 1943

En el Reich:

Després d’una llarga absència, en Heinz Guderian es va tornar a reunir amb l’Adolf Hitler. El general alemany va quedar impressionat pel canvi físic que havia fet el dictador alemany, li semblava molt més vell. No l’havia vist des del desembre de 1941. En parlar una estona, en Guderian va notar que en Hitler estava menys seguir d’ell mateix, que vacil·lava en parlar i que li tremolava la mà esquerra.

En el front oriental:

Els alemanys, sota les ordres de l’Erich von Manstein, varen començar un contraatac amb èxit. El 40º Cos blindat va atrapar al Grup Popov al nord-oest de Stalino i varen rodejar a la força blindada soviètica. Mentrestant, els soldats soviètics varen alliberar les ciutats de Krasnograd i Pavlograd.

En el nord de l’Àfrica:

En el pas de Kasserine, a Tunísia, les tropes de l’Erwin Rommel varen aconseguir l’última victòria alemanya a Àfrica després de l’ofensiva començada el 14 de febrer de 1943 i varen avançar pel país fins al 24 de febrer de 1943.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: