Home // diari // 14 de febrer de 1943

14 de febrer de 1943

L’anterior ambaixador alemany a Roma, Ulrich von Hassell, va escriure en el seu Diari sobre la crisis de la Batalla de Stalingrad, i va responsabilitzar directament a Adolf Hitler del desastre. Von Hassell també va escriure que tothom, inclús els generals, havien vist per primer cop la irresponsabilitat de Hitler. Mentrestant, en el front oriental, l’exèrcit soviètic va ocupar la ciutat de Rostov i, més al nord, la ciutat de Vorochilograt.

Per altra banda, a la tarda, Joseph Goebbels va començar a escriure el seu important discurs que pronunciaria el dia 18 de febrer per parlar de la guerra total. Amb el fanàtic desig de produir una obra mestra de la seva retòrica va corregir el discurs aquella mateixa nit i el va revisar durant els següents dies.

A Tunísia, al Dorsal Occidental, a les quatre de la matinada, en mig d’un fort vent i una tempesta d’arena en el Pas de Faid, la 10ª Panzerdivisió de l’Afrikakorps d’Erwin Rommel va atacar amb els seus tancs Tigers al II Corps del general nord-americà Lloyd Fredendall, al nord de Gafsa, que encara eren inexperts en la lluita al desert. A dos quarts de vuit, a mesura que la tempesta d’arena cedia, la Luftwaffe va atacar Sidi Bou Zid i, aproximadament una hora després, amb el vent en calma, els nord-americans varen tenir una idea de la verdadera quantitat de tropes atacant. La divisió de Panzers, que estava equipada amb tancs nous, 88 Tigers, amb el suport dels stukas, varen atacar sense gaires problemes la divisió nord-americana, fent-los retrocedir 90 quilòmetres, i varen ocupar Gafsa. Els nord-americans varen perdre 44 carros, 50 semi-erugues, 26 canons i uns 22 camions.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: