Home // diari // 29 de gener de 1943

29 de gener de 1943

Divendres:

En el Reich:

Heinrich Himmler va ordenar deportar a Auschwitz als sintis i romanis. Es va incloure una sèrie d’excepcions concretes: per exemple, els considerats de raça pura, o els gitanos casats amb alemanys, entre altres casos.

En el front oriental:

A Stalingrad, la situació era desesperada pel 6º Exèrcit. A la tarda, el coronel Wilhelm Adam va rebre més proves de que el comandant Arthur Schmidt no tenia intencions de combatre fins l’última bala com demanava l’Adolf Hitler. Una de les proves era una maleta amb roba pel seu captiveri. Al final del dia, una de les dues parts del 6º Exèrcit, la sud, va hissar la bandera blanca. Tot i que desobeïen les ordres d’en Hitler, Friedrich Paulus va enviar un telegrama de felicitació a en Hitler pel desè aniversari de la pujada al poder que tindria lloc l’endemà.

En el nord de l’Àfrica:

El 8º Exèrcit del comandant Bernard Law Montgomery va arribar a la frontera tunisiana.

En el Pacífic:

A Nova Guinea, les tropes aliades varen obligar als japonesos a retrocedir des de Wan al principi de Bulldog Track, la segona ruta utilitzada pels japonesos en la seva ofensiva contra Port Moresby.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: