Home // diari // 25 de gener de 1943

25 de gener de 1943

Dilluns:

En el Reich:

A la Junta de la Policia a Varsòvia, el governador Hans Frank va dir que no tenien que ploriquejar quan sentissin la xifra de 17.000 afusellats perquè eren víctimes de la guerra i que havien de tenir sempre present que figuraven a la llista de criminals del president Franklin Delano Roosevelt. Frank va admetre que ell tenia l’honor de ser el número 1 d’aquesta llista.


En el quarter general d’en Heinrich Himmler, el líder de les SS va convidar a sopar a en Rudolf Brandt, l’oficial de les SS Gottlob Berger i el doctor Felix Kersten. Himmler va dir-los que necessitaven més voluntaris perquè la guerra ja els havia dut moltes baixes. Berger hi va estar d’acord però li va dir que no seria fàcil perquè ja no resultava atractiu. Després de sopar, Himmler i Berger es varen retirar per treballar junts fins a altres hores de la nit. Tenien que anar a veure a l‘Adolf Hitler, però aquest no es trobava bé.

En el front oriental:

A Stalingrad, les restes del 6º Exèrcit del general Friedrich Paulus es varen partir en dos. Per tal de que la resta no es rendís, uns quants defensors varen hissar la bandera de batalla del Reich per encoratjar als supervivents a combatre fins al final. Per altra banda, després de dos dies de combats, l‘exèrcit soviètic va ocupar la ciutat de Voronej, a la riba esquerra del Don.

A Marroc:

A Marrakech, després de passar el dia anterior visitant el Sahara, el president Franklin Delano Roosevelt va tenir que marxar al matí cap a Washington, passant abans per Lagos, Dakar i Brasil. Abans d’agafar l’avió, el President es va acomiadar del primer ministre Winston Churchill, que estava al llit dormint, i aquest en veure que el President marxava va decidir aixecar-se i acompanyar-lo a l’aeròdrom.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: