Home // diari // 14 de gener de 1943

14 de gener de 1943

Dijous:

En el Reich:

En el quarter general d’en Heinrich Himmler, el líder de les SS va rebre la vista de l’oficial de les SS Gottlob Berger i del doctor Felix Kersten, que havien estat junts a la casa del doctor a Hartzwalde. Com sempre, el doctor va tractar a en Himmler a les deu del matí i per la tarda es va reunir amb en Berger.

En el front oriental:

A Stalingrad, Friedrich Paulus va ordenar entregar tots els presoners de guerra soviètics a les autoritats soviètiques per tal de poder negociar una sortida de la seva situació desesperada. Per la seva part, els soviètics varen ocupar Pitomnik i el seu aeròdrom.

A Marroc:

Aquell dia va començar la Conferència de Casablanca entre el primer ministre Winston Churchill i el president Franklin Delano Roosevelt sense la presència del dictador Iosif Stalin. En aquella Conferència, que va acabar el 24 de gener de 1943, es va decidir el desembarcament Aliat a Sicília, la intensificació dels bombardejos massius sobre Alemanya i la seva capitulació sense condicions. El primer ministre havia arribat a Casablanca el 12 de gener de 1943 i el President aquella tarda. Quan es varen reunir els dos caps d’Estat es varen saludar amistosament i cordialment, i es notava que entre ells dos hi havia una excel·lent relació.

A Nova Guinea:

Les forces aliades varen ocupar Sanananda.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: