Home // diari // 1 de novembre de 1942

1 de novembre de 1942

Dissabte:

En el Reich:

L’Adolf Hitler no va voler reconèixer les derrotes que patia el seu Exèrcit al nord de l’Àfrica. Mentre negava l’evidència de la seva derrota, les forces britàniques feien retrocedir la seva Afrikakorps. Per tal d’analitzar aquella greu situació, Benito Mussolini va escriure-li una carta, en resposta a una carta seva, en que es va concretar una trobada a Salzburg per a finals de mes entre ells dos.


A Auschwitz, a dos quarts de dues de la matinada, des de Westerbork va arribar un transport amb 659 jueus. Tots varen ser assassinats a les cambres de gas. Al mateix dia, va arribar de Berlín el 28º transport en el camp amb 1.014 persones, la majoria dones i gent gran. Després de la selecció, 37 dones varen ser registrades en el camp. La resta va ser assassinada a les cambres de gas.

Al mateix temps, aquell dia els Batallons policials 306 i 320 varen acabar la seva matança, començada el 29 d’octubre, de jueus a la ciutat de Pinsk. En total, en aquests tres dies varen assassinar a 16.200 persones.

En el front oriental:

A Golubinka, a prop de StalingradWolfran von Richtofen es va queixar davant del comandant Friedrich Paulus de que la infanteria no s’aprofitava de l’ajuda que els donava els bombarders Stukes i Junkers. Paulus es va intentar justificar-se dient que anava just d’homes i de material, però Von Richtofen el va fer callar de males maneres dient-li que utilitzaria la seva influència per obtenir els proveïments necessaris i li va dissenyar un pla d’atac. Paulus el va rebutjar i li va demanar un cop més calma. Quan Von Richtofen va marxar amb avió des de la base estava convençut de que el general anava equivocat.

A la Gran Bretanya:

Els britànics varen efectuar el primer vol del caça de gran altura Westland Welkin, un caça que no entraria dins dels plans de la RAF.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: