Home // diari // 29 d’octubre de 1942

29 d’octubre de 1942

Dijous:

En el Reich:

Adolf Hitler va rebre el llibre de l’explorador suec Sven Hedin, Amerika im kampf der kontinente, que l’hi havia enviat el mateix explorador. El dictador se’l a llegir d’una tirada aquella mateixa tarda i a la nit ja l’havia acabat. L’endemà va enviar una carta d’agraïment a l’explorador.


Els Batallons policials 306 i 320 varen assassinar en massa als jueus a Pinsk. Des d’aquell dia fins l‘1 de novembre varen matar a 16.200 persones.

En el nord de l’Àfrica:

Bernard Law Montgomery va retirar alguns dels tancs pesats col·locats al sud del front i va frenar l’avanç posant fi d’aquesta manera a  l’Operació Lightfoot. Aquella decisió va ser molt criticada pel govern britànic.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: