Home // diari // 28 de setembre de 1942

28 de setembre de 1942

En el Reich:

En el Palau d’Esports de Berlín, l’Adolf Hitler es va dirigir a 12.000 oficials i cadets.

A França:

Un comando especial alemany va entrar per primer cop a la zona sud de França, la controlada pel govern de Vichy. Aquest comando estava compost per 280 homes de l’Abwehr, la Gestapo i la Orpo. Tots van actuar amb una falsa personalitat francesa, tots parlaven francès, i es van repartir pels allotjaments que els hi havien preparat a Lió, Marsella i Montpeller. La direcció va ser confiada a en Boemelburg. El conjunt d’aquesta operació va rebre el nom clau d’Acció Donar.

En el front oriental:

A Stalingrad, la batalla pel control de la ciutat era ferotge i es lluitava casa per casa. El sergent Jakob Pavlov, que va quedar cec, i els seus Shturmovaya (grups d’assalt) varen resistir els atacs alemanys en una casa de quatre pisos a 275 metres del riu Volga. La resistència d’aquest grup de soldats va durar 58 dies i avui en dia la casa on es va defensar en Pavol es coneix com la Casa Pavlov. La casa encara es conserva. Al nord del barranc Krutoi, la 284º Divisió siberiana del coronel Batiuk va perdre en aquella jornada a 300 soldats. Per altra banda, la 193º Divisió Blindada soviètica estava sent atacada pels tancs alemanys que amenaçaven amb dividir als defensors en dos per expulsar-los de la ciutat.

A les afores de la ciutat, el 51º Cos va informar de que havia ocupat aproximadament la meitat del assentament de Barrikadi i dos terços d’un bloc de cases del voltant de la muntanya de Mamaev Kurgan, així com la part occidental de la fàbrica d’Octubre Roig.

A la Unió Soviètica:

A Moscou, en Iosif Stalin es va reunir amb en Gregory Zhukov i l’Alexander Vasilevski. Relaxat i amb un to amable, el dictador soviètic va voler ser informat de la personalitat dels seus generals que comandaven els diferents Exèrcits. Parlant del general Gordov, en Zhukov li va recomanar que en Konstantin Rokossovski el substituís, cosa que Stalin va accedir-hi, com també va estar d’acord en el canvi dels noms dels diferents sectors. El front de Stalingrad es va convertir en el front del Don; el front del Sud-est es va convertir en el front de Stalingrad. Després de discutir la futura Operació Urà, Stalin li va dir a en Zhukov que havia de tornar a Stalingrad i fer els necessaris per acabar amb els alemanys. Abans de marxar, tant en Vasilevski com en Zhukov varen firmar un mapa que mostrava el pla de la contraofensiva. Stalin es va limitar a escriure-hi la paraula aprovat i després hi va estampar la seva firma.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: