Home // diari // 26 de setembre de 1942

26 de setembre de 1942

Dissabte:

En el Reich:

A Polònia:

Un oficial de les SS, el tinent general August Frank, va enviar a l’administració del camp d’Auschwitz, així com en el director administratiu de Treblinka, Sobibor i Belzec, una nota sobre el què s’havia de fer amb el que ells anomenaven els béns dels jueus evacuats. La moneda estrangera, les joies, les pedres precioses, les perles i l’or de les dentadures es que enviar a les SS perquè aquesta els remetés d’immediat al Reichsbank. Els objectes personals més petits com rellotges i carteres es tenien que netejar, avaluar i enviar a les tropes del front. La roba interior i el calçat es donaria sobretot als alemanys i els vestits femenins, inclús el calçat, així com la roba de nens, es vendria als alemanys. Entre altres objectes que s’havia de donar o vendre als alemanys hi figurava edredons, mantes de llana, tèrmics, orelleres, pintes, coberts, motxilles, llençols, tovalloles i estovalles. Les ulleres i les lents s’enviarien a l’oficial mèdic de l’Exèrcit. Les muntures d’or havien d’anar a parar a les SS, com també les pells valuoses.

En el front oriental:

A Stalingrad:

Friedrich Paulus va organitzar una operació per ocupar el nord de la ciutat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: