Home // diari // 25 de setembre de 1942

25 de setembre de 1942

Divendres:

En el front oriental:

A Stalingrad:

Al matí, els homes d’Anton Dragan encara resistien a la Plaça Roja assetjada pels alemanys. Veient des de la seva posició un batalló alemany davant de l’edifici, Dragan va disparar les seves últimes 250 bales. Esgotats i sense municions, els homes de Dragan es varen acomiadar sabent que era el seu final. Llavors, els carros alemanys varen donar la volta a una cantonada i varen disparar directament contra l’edifici, que es va enfonsar. Però, en el subterrani, varen quedar enterrats vius sis homes, entre ells Dragan, que havia quedat inconscient durant unes hores en rebre un fort cop al cap. Fins al vespre no varen poder sortir. Ja a l’aire lliure varen poder sentir a la seva esquerra el bombardeig sobre Mainaiev, però en el carrer Komsomlskaia varen veure-hi una relativa calma. Quan les patrulles alemanyes varen topar amb ells accidentalment, els homes de Dragan es varen refugiar a les ruïnes. Aprofitant la foscor de la nit, els homes de Dragan varen anar avançant a través dels rails dels tramvies fins arribar al Volga, on varen construir una balsa amb troncs i bastons i varen fugir cap a les illes Sarpinski.

Aquell mateix dia, els carros de combat alemanys procedents de Gorodische varen arribar a l’extrem occidental de la fàbrica Krasny Oktyabr i a la cantonada sud-occidental de la fàbrica Barrikady, just a la riba del Volga.

En el Reich:

A Polònia:

Un destacament de la 3º Companyia del Batalló policial 101 va patir una emboscada a Talcyn durant una operació per atrapar a dos guerrillers polonesos. Un alemany, un sergent, va morir i es va convertir en la primera baixa del Batalló. El comandant Trapp va presentar un informe de dues pàgines i mitja per explicar els fets i, en seguit, va començar una campanya de revenja. Quatre batallons, dirigits per propi Trapp, varen netejar la zona del voltant de Talcyn per buscar partisans, però no varen tenir èxit. Tenien ordres d’assassinar a 200 persones com a venjança. Al final varen reunir 300 habitants polonesos de la ciutat i d’aquestes en varen elegir 78 per ser afusellats al cementiri de la ciutat.


El Batalló policial 306 va assassinar a 2.500 jueus a Janów Podlaski.

A Noruega:

Durant un míting del NSDAP a Oslo, uns avions britànics varen travessar el Mar del Nord i varen atacar el quarter general de la Gestapo. El seu objectiu era destruir els arxius de la resistència noruega. L’edifici no va ser tocat i només varen morir quatre persones del voltant, però el míting es va dissoldre i molts alemanys varen abandonar la ciutat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: