Home // diari // 25 de setembre de 1942

25 de setembre de 1942

Divendres:

En el front oriental:

A Stalingrad, al matí, els homes de l’Anton Dragan encara resistien a la plaça Roja assetjada pels alemanys. Veient des de la seva posició un batalló alemany davant de l’edifici, Dragan va disparar les seves últimes 250 bales. Esgotats i sense municions, els homes d’en Dragan es varen acomiadar sabent que era el seu final. Llavors, els carros alemanys varen donar la volta a una cantonada i varen disparar directament contra l’edifici, que es va enfonsar. Però, en el subterrani, varen quedar enterrats vius sis homes, entre ells en Dragan que havia quedat inconscient durant unes hores en rebre un fort cop al cap, i fins al vespre no varen poder sortir. Ja a l’aire lliure varen poder sentir a la seva esquerra el bombardeig sobre Mainaiev, però en el carrer Komsomlskaia varen veure-hi una relativa calma. Quan les patrulles alemanyes varen topar amb ells accidentalment, els homes d’en Dragan es varen refugiar a les ruïnes. Aprofitant la foscor de la nit, els homes d’en Dragan varen anar avançant a través dels rails dels tramvia fins arribar al Volga, on varen construir una balsa amb troncs i bastons i varen fugir cap a les illes Sarpinski.


Un destacament de la tercera companyia del Batalló policial 101 va patir una emboscada a Talcyn durant una operació per atrapar a dos guerrillers polonesos. Un alemany, un sergent, va morir i es va convertir en la primera baixa del Batalló. El comandant Trapp va presentar un informe de dues pàgines i mitja per explicar els fets i en seguit va començar una campanya de revenja. Quatre batallons, dirigits per propi Trapp, varen netejar la zona del voltant de Talcyn per buscar partisans, però no varen tenir èxit. Tenien ordres d’assassinar a 200 persones com a venjança. Al final varen reunir 300 habitants polonesos de la ciutat i d’aquestes en varen elegir 78 per ser afusellades al cementiri de la ciutat.

Aquell mateix dia, el Batalló policial 306 va assassinar a 2.500 jueus a Janów Podlaski.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: