Home // diari // 22 de setembre de 1942

22 de setembre de 1942

Dimarts:

En el Reich:

Adolf Hitler va substituir al general Franz Halder pel general Kurt Zeitzler al capdavant de l’Estat Major. Halder havia sigut molt crític davant l’estratègia a seguir en el front oriental.

En el front oriental:

A Stalingrad, a primera hora del matí, la 284º Divisió sota al comandament del coronel Nikolai Batiuk va començar a creuar el Volga. Varen passar unes quantes hores abans de que el primer grup desembarqués a la ciutat i, tot i que els avions alemanys els varen bombardejar, varen sobreviure la travessia. De seguida es varen dirigir cap a la fàbrica de productes químics Lazur, situada a meitat del bucle ferroviari entre la riba del riu i els prats del turó Mamaiev, on els alemanys lluitaven contra la 13º Divisió de Guàrdia. El cim del turó havia canviat de mans diversos cops, però els alemanys varen poder veure des d’allí l’amenaça que suposava l’arribada de la 284º Divisió. Mentrestant, els bombarders alemanys sobrevolaven el Volga buscant les embarcacions i els remolcadors soviètics.

En el nord de l’Àfrica:

No trobant-se bé de salut, l‘Erwin Rommel va decidir abandonar el nord de l’Àfrica per tornar a Alemanya per recuperar-se. Un mes més tard, el 26 d’octubre, va tenir que tornar corrents després de la contra-ofensiva britànica, però ja era massa tard per poder defensar la situació amb eficàcia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: