Home // diari // 20 de setembre de 1942

20 de setembre de 1942

Diumenge:

En el Reich:

A Ucraïna:

El ministre d’Armament, Albert Speer, va explicar-li a Adolf Hitler que no podrien guanyar la guerra si es paralitzaven les indústries de tancs Friedrichshafen, a Alemanya, i la producció de peces d’armament de les indústries de Schweinfurt, també a Alemanya, per culpa d’algun atac aeri dels Aliats. Hitler va estar d’acord amb Speer i va decidir augmentar els canons antiaeris que protegien aquestes dues ciutats.

A Alemanya:

Karl Döenitz va contestar al comandant Schacht, que havia enfonsat el vaixell britànic Lacònia i havia rescatat als nàufrags britànics, polonesos i els presoners italians, per dir-li que s’havia equivocat en rescatar-los i que només estava justificat salvar als italians.

A França:

Un grup de francesos contraris a l’ocupació alemanya varen atemptar contra interessos alemanys en el cinema Rex i en l’estació de metro Marbeuf.

En el front oriental:

A Stalingrad:

Aquell dia va arribar a la ciutat el franctirador soviètic Vasili Zàitzev amb la 284º Divisió.

A Noruega:

Davant la costa, un submarí de la França Lliure va desembarcar dos comandos britànics liderats pel capità G. D. Black i el capità B. J. Houghton, que tenien com objectiu la central hidroelèctrica de Glomfjord que proporcionava electricitat a la fàbrica d’alumini més gran de Noruega i era una important font de subministrament per l’esforç bèl·lic alemany. Els britànics varen aconseguir el seu objectius, però els alemanys els varen enxampar i la Gestapo els va afusellar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: