Home // diari // 20 d’agost de 1942

20 d’agost de 1942

Dijous:

En el Reich:

Adolf Hitler Joseph Goebbels varen parlar de l’atac britànic i canadenc del dia anterior a França. El dictador estava convençut de que l’operació aliada havia sigut obra del dictador Iosif Stalin i creia que Winston Churchill estava sota les ordres del dictador soviètic. Parlant del Stalin en va lloar la seva figura dictatorial i va comentar que quan Alemanya guanyés la guerra li perdonaria la vida i l’exiliaria a un balneari, però, en canvi, al primer ministre i al president Franklin Delano Roosevelt els penjaria. Al migdia, Hitler va manifestar que no era un gran càstig viure a la presó quan en altres llocs els soldats vivien sobre al fang sense poder dormir ni menjar. Per justificar els mitjans que utilitzava en la guerra, va dir que per naturalesa no era un home brutal i que la freda raó el guiava en les seves accions. A continuació, va explicar que havia arriscat la seva vida milers de cops i va afirmar que era viu gràcies a la seva bona fortuna.


Roland Freisler, secretari d’Estat nazi en el Ministeri de Justícia, va ser nombrat president del Tribunal del Poble, el Volksgerichtshof, i Otto Thierack va ser nombrat ministre de Justícia.


La Companyia de Reserva policial Colònia va massacrar, durant aquell dia fins al 24 d’agost, als jueus de la ciutat de Kielce. En total varen assassinar a més de 20.000 persones.

A Hongria:

Esteve Horthy, virregent hongarès i fill del dictador hongarès Nicolàs Horthy, va morir a Kiev en un accident d’avió quan l’aparell va caure quan es va enlairar. El seu pare, tot i ser fidel al règim nazi, va sospitar que els nazis estaven al darrere de la mort del seu fill perquè no volien que l’Esteve, considerat pels nazis amics dels jueus, algun dia arribés a governar el país.

En el front oriental:

En el Caucas, els alemanys varen ocupar la ciutat de Maikop.

En el Pacífic:

A l’illa de Guadalcanal, a les Salomó del Sud, la 1º Divisió del Cos de Marines del general Alexander A. Vandergrift va rebre per primer cop reforços per via aèria després de que l’aeròdrom Henderson Field estigués en condicions d’utilitzar-se.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: