Home // diari // 17 de juliol de 1942

17 de juliol de 1942

Divendres:

En el Reich:

Adolf Hitler va explicar en els seus convidats que els soviètics havien canviat a la seva població les ràdios per radio-transmissors per tal de que no escoltessin les emissores estrangeres, i va lamentar i criticar que Joseph Goebbels, com a ministre de Propaganda, no hagués aplicat aquesta mesura a Alemanya, ja que creia convenient canviar les ràdios per radio-transmissors.


Des del Feldkommandor Hochwald, Heinrich Himmler, acompanyat per en Josef Kiermaier, el SS-Obersturmbannführer Werner Grothmann, Walther Würst i el doctor Felix Kersten, es va dirigir a l’aeroport de Lötzen i a un quart de quatre aterraven a l’aeroport de Katowice, al sud de Polònia. Allí va ser recollit en cotxe per tres persones, una d’ells Rudolf Hoess, que va dur a en Heinrich Himmler a visitar Auschwitz.

El líder de les SS va comunicar en els oficials de les SS que la massacre a gran escala dels jueus europeus ja formava part de la política del Reich. El líder de les SS va inspeccionar les diferents etapes del procés, des de l’arribada de 2.000 jueus procedents d’Holanda, es tractava del primer transport de jueus d’aquest país, fins la selecció a la rampa de 1.531 treballadors i, finalment, l’assassinat dels 449 jueus restants a la cambra de gas del Búnquer 2 i la incineració dels cadàvers. Després de veure l’operació, Himmler va ordenar el reassentament de més d’un milió de jueus del Govern General per finals de 1942. A la nit, el grup d’en Himmler es va dirigir a casa del gauleiter d’Oberschlesien Fritz Bracht.


 

A França, a la nit, els policies francesos varen continuar com el dia anterior buscant a la regió parisenca el màxim número de jueus per detenir-los per després portar-los a l’antic velòdrom d’hivern. En total en varen detenir 30.000, 4.000 d’ells nens, que després varen ser separats de les seves famílies i varen ser deportats als camps d’extermini, entre altres el d’Auschwitz.

En la vida privada d’en Hitler:

Eva Braun va tornar a Alemanya després d’estar quatres setmanes a Itàlia de vacances.

En el front oriental:

En l’ofensiva d’estiu alemanya, els alemanys varen capturar la ciutat de Vorochilovgrad.

En el nord de l’Àfrica:

A Líbia, cap a les quatre de la tarda es varen reunir l’Albert Kesselring i el mariscal i comte italià Ugo Cavallero amb l’Estat Major de l’Afrikakorps per parlar de l’ofensiva del nord de l’Àfrica. Cavallero no feia cas a les queixes alemanyes de les dificultats que tenien en els proveïments, i el mariscal italià va prometre que els proveïments a l’Exèrcit arribarien aviat per barques i que pròximament es tornaria a posar en servei el ferrocarril que proveiria el front. A més, va assegurar que rebrien reforços per part de les unitats italianes. Però els alemanys no es varen creure les paraules de Cavallero perquè sabien que no era de fiar i sabien que els italians no complirien les seves paraules.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: