Home // diari // 14 de juliol de 1942

14 de juliol de 1942

Dimarts:

En el Reich:

El govern alemany va decidir que els llocs fronteres del Reich s’havien d’eliminar tots els controls de duanes per tal de que els soldats de la Wehrmacht poguessin dur tota classe d’articles dels territoris ocupats a les seves cases. Adolf Hitler veia amb molt bons ulls que un soldat portés coses dels països ocupats a la seva família, i li va explicar a l’almirall Erich Raeder que quan un soldat portava alguna cosa del front oriental era un obsequi que a la pàtria li anava molt bé. A més, Hitler creia que a l’est poca cosa hi havia de valor i que, per tant, l’únic que portarien els soldats a les seves famílies era una mica de menjar. D’aquesta manera també augmentaven els saquejos en els països ocupats i empobrien a la població ocupada.


A Alemanya ja hi havien arribat obligats fins aquella data més de 1.600.000 obrers de l’estranger gràcies a en Fritz Sauckel.


El Batalló policial 320 va assassinar a més de 5.000 jueus a Kostopol.

A França:

Els francesos, obeint una consigna gaullista, varen manifestar en diferents llocs la seva nostàlgia de la llibertat. A Vichy es va fer una cerimònia on hi varen assistir Philippe Pétain i el president Pierre Laval en companyia d’alguns ministres. Però una altra cerimònia, aquesta no prevista en el programa, es va desenvolupar en la mateixa jornada en la capital provisional. Al voltant de l’estàtua de la República es varen reunir 500 persones per manifestar-se contra el govern i el règim.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: