Home // diari // 30 de juny de 1942

30 de juny de 1942

Dimarts:

En el Reich:

A la nit, durant el sopar, Adolf Hitler i Joseph Goebbels varen parlar de l’educació dels nens. Els dos varen creure que el col·legi s’havia de centrar en capacitar els nens per ser decents el dia de demà, i volien que els nens tinguessin una bona condició física perquè en un futur poguessin afrontar de la millor manera els esforços físics.


Heinrich Himmler va tenir que tornar a necessitar els tractaments del doctor Felix Kersten.


La Gestapo va ocupar l’Escola Jueva masculina de la Grosse Hamburger Strasse de Berlín per transformar-la en un centre d’acollida i de trànsit previ a la deportació.

En el front oriental:

A Sebastopol, davant la imminent ocupació alemanya, l’almirall Okchaberskii i el general Petrov, que dirigien la defensa, varen escapar de la zona amb una llanxa ràpida.

En els Estats Units: 

Ernst Hanfstaengl, que col·laborava amb els serveis secrets nord-americans a Washington, va assenyalar que si els Aliats volien envair Europa havien de desembarcar primer a Casablanca, el Marroc, per tenir així controlat el nord de l’Àfrica i avançar per Itàlia.

A Egipte:

Erwin Rommel va arribar a El Alamein amb l’objectiu d’efectuar una maniobra en pinça, en aquest cas per caure sobre la rereguarda dels britànics a aquella zona, que en aquells moments estava defensada per en Claude Auchinleck. Però Rommel no comptava en aquell moment amb l’ajuda dels vols de reconeixement de la Luftwaffe, pel que es va tenir que guiar per la intuïció i, per culpa d’aquell error, no varen trencar les defenses aliades, que estaven previngudes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: