Home // diari // 29 de juny de 1942

29 de juny de 1942

Dilluns:

En el Reich:

Joseph Goebbels va rebre un informe sobre unes suposades conversacions entre en Ramón Serrano Súñer i en Benito Mussolini i va témer que no els critiquessin. Després de llegir-lo es va quedar més tranquil quan va saber que només havien parlat de la monarquia i de la Falange, però continuava molt disgustat amb el dictador Francisco Franco perquè el considerava un general vulgar que s’havia fet amb el poder gràcies a l’ajuda exterior.


El departament alemany quadriennal va emetre un decret dirigit a les autoritats tant civils com militars en els territoris ocupats declarant que s’havia d’utilitzar tots els mètodes possibles per obligar els treballadors a traslladar-se a Alemanya.


Heinrich Himmler va tornar a necessitar els tractaments del doctor Felix Kersten.

En el front oriental:

En el sector sud, per conquerir la ciutat de Sebastopol, l’Erich von Manstein va llançar el 54º Cos d’Exèrcit a l’altra riba de la badia de Severnaja en un assalt amfibi que va agafar desprevingudes a les unitats soviètiques. De seguida les defenses de la ciutat es varen enfonsar, però mariners soviètics varen continuar resistint en grups individuals guerrillers en les instal·lacions portuàries. El creuer lleuger Chervona Ukraina va ser destruït per l’artilleria alemanya, així com quatre destructors i un submarí.

En el nord de l’Àfrica:

A Líbia, l’Erwin Rommel va conquerir Marsa Matruh obligant al general Claude Auchinleck a replegar-se 200 quilòmetres més i varen preparar noves posicions de defensa a El Alamein, a només 120 quilòmetres d’Alexandria. Rommel arribaria l’endemà a El-Alamein. La nova línia defensiva, a 60 quilòmetres d’Alexandria, anava des del mar, 20 milles al sud, fins a la cresta de Ruweisat. Però Rommel va tenir un contratemps aquell dia quan va deixar de tenir accés a les comunicacions en clau d’un agregat militar nord-americà a Egipte després de que els britànics persuadissin a Washington perquè modifiqués les claus. Per Rommel aquelles comunicacions eren molt importants i fins i tot els va posar el nom de Little Fellers, un joc de paraules amb el cognom de l’agregat nord-americà a Egipte.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: