Home // diari // 27 de juny de 1942

27 de juny de 1942

Dissabte:

En el Reich:

A Polònia:

En el quarter general de Rastenburg, Adolf Hitler va rebre juntament amb el mariscal Wilhelm Keitel al mariscal i dirigent finlandès Carl Gustav Emil Mannerheim. A la nit, durant al sopar, Adolf Hitler va explicar en els seus convidats que les reunions que mantenien el primer ministre Winston Churchill i el president Franklin Delano Roosevelt eren molt llargues i, per aquesta raó, creia que els dos caps d’Estat tenien dificultats per entendre’s. Va comparar aquelles reunions amb les que mantenia amb el dictador Benito Mussolini, que no duraven més de dues hores, i per aquest fet creia que ells dos sí que hi havia entesa. Seguidament, va explicar el seu desig de construir 750.000 quilòmetres de carretera a la Unió Soviètica i va explicar que volia utilitzar la mà d’obra soviètica no indispensable per l’agricultura o les fàbriques de guerra per la construcció d’aquelles carreteres. Finalment, Hitler es va felicitar per la conquesta de Tobruk, a Líbia.


L’administrador alemany del districte de Przemysl, el doctor Henisch, va donar a conèixer una instrucció pública que deia que si un ucraïnès o un polonès intentava impedir la campanya de deportació dels jueus seria afusellat. A més, si es trobava un ucraïnès o un polonès en un barri jueu, saquejant les cases dels jueus, seria afusellat, de la mateixa manera si intentava amagar o ajudar a amagar a un jueu. 

A Alemanya:

A Munic, Hans Scholl i Alexander Schmorell varen començar a distribuir quatre pamflets entre els universitaris on demanaven a la intel·licència alemanya que assumís la seva responsabilitat política. Els dos amics varen distribuir aquells pamflets durant un parell de setmanes.

En el front oriental:

En el sector sud:

A la zona de Sebastopol, poc després de mitjanit, els alemanys varen travessar en silenci el golf que els havia de portar a la ciutat ucraïnesa en bots pneumàtics i balses. Els soviètics els varen descobrir quan era massa tard, quan les primeres tropes d’assalt alemanyes havien ocupat la central elèctrica. De dia, els stukas varen destruir tots els obstacles soviètics que s’oposaven a l’avanç de la infanteria que, al cap de poc, va travessar l’última defensa anti tanc. De seguida el pànic es va estendre dins les defenses soviètiques fins que va regnar el caos. El 3 de juliol de 1942 la ciutat de Sebastopol va ser conquerida pels alemanys. Per altra banda, després d’un combat que va durar dos dies, els soviètics varen evacuar la ciutat de Rostov, i les avantguardes alemanyes varen tenir llibertat per avançar fins al Caucas a través de Kuban. Davant d’aquelles dificultats en què es trobaven als soviètics, aquest dia es va firmar un acord de préstec i arrendament entre la Gran Bretanya i la Unió Soviètica per alleugerir la càrrega soviètica en la guerra.

A l’Atlàntic:

A Islàndia va sortir en direcció a Arcàngel el comboi PQ-17 integrat per 35 vaixells mercantils (22 nord-americans, 8 britànics, dos russos, dos panamenys i un holandès) que transportaven 156.500 tones de càrrega i estaven protegits per 6 destructors i 15 bucs armats.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: