Home // diari // 3 de juliol de 1942

3 de juliol de 1942

Divendres:

En el Reich:

A Polònia:

Adolf Hitler va respondre la petició italiana del dia anterior i va estar d’acord amb el nomenament de l’Erwin Rommel com a comandant militar a Egipte, però es va reservar una resposta respecte al delegat italià que havia de ser nomenat Seguidament, el dictador va volar cap al quarter general del comandant Fedor von Bock a Poltava. El dictador va parlar allí amb menys contundència i claredat, assegurant que l’exèrcit soviètic havia esgotat les seves últimes reserves, però li va dir en el seu mariscal de camp que no estava disposat a permetre que els mariscals arruïnessin els seus plans com a la tardor de 1941 i va destituir a Von Bock per al coronel general Maximilian von Weichs.


Els alemanys varen assassinar a 93 gitanos en el poble de Szczurowa, a prop de Cracòvia. 

A Alemanya:

Berlín, el govern va rebre un informe que deia que fins a l’abril havien mort en el front oriental 7.300.000 homes. L’informe també apuntava que els soviètics encara disposaven de 9.700.000 homes per lluitar.

A Iugoslàvia:

L’exèrcit alemany va començar un atac definitiu contra els partisans que resistien a la regió de Kozara. 

En el front oriental:

En el sector sud:

A Crimea, els soldats alemanys varen ocupar Sebastopol, la fortalesa més poderosa del món. Dos exèrcits soviètics varen ser destruïts; 90.000 soldats soviètics varen ser fets presoners. En el camp de batalla, desert, varen quedar-hi milers i milers de morts, abandonats entre 467 canons, 758 morters i 155 canons antitancs i antiaeris. Per aquella conquesta Erich von Manstein havia sigut ascendit a mariscal de camp.

A l’Atlàntic:

El comboi PQ17 va evitar, com el dia anterior, més atacs alemanys gràcies a la boira.

En el Pacífic:

Els japonesos varen desembarcar a Guadalcanal.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: