Home // diari // 25 de juny de 1942

25 de juny de 1942

A Espanya:

En Wilhelm Canaris, en nom de l’Adolf Hitler, es va entrevistar amb en Francisco Franco al Prado per mirar de convèncer als franquistes perquè mantinguessin a l’Augustín Múñoz Grandes al capdavant de la Divisió Blava. Tot i que el règim franquista volia treure’s de sobre a en Múñoz Grandes per les seves crítiques al règim per no intervenir en la guerra, va haver d’acceptar mantenir-lo al càrrec per no fer enfadar al règim nazi.

En el Reich:

A Alemanya, 1.006 bombarders de la RAF varen atacar al port de Bremen, però no varen causar gaires danys.

En el front oriental:

A la nit, a Lituània, guerrillers lituans varen matar a 1.500 jueus, varen cremar i destruir diverses sinagogues i varen cremar un barri jueu amb les seves seixanta cases.

En el front de Khàrkiv, els soviètics varen començar a retrocedir després de l’ofensiva alemanya.

A Itàlia:

A Sicília, en Benito Mussolini va inspeccionar les tropes alemanyes.

En els Estats Units:

A Washington es va anunciar la creació del European Theater of War, Teatre de Guerra Europea, sota el comandament d’en Dwight D. Eisenhower. A la nit, en Winston Churchill va marxar de Washington després de passar set dies reunit amb el govern nord-americà per dirigir-se a la Gran Bretanya per ser present a una sessió important del Parlament. En Harry Hopkins va acompanyar al primer ministre en el seu hidroavió a Baltimore, i segons l’Ismay les paraules d’acomiadament d’en Churchill varen ser: Ara a Anglaterra, a casa, i a una bella discussió.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: