Home // diari // 20 d’abril de 1942

20 d’abril de 1942

L’aniversari de l’Adolf Hitler:

L’Adolf Hitler va fer 53 anys i es va fer un banquet per celebrar-ho. En el dinar es va parlar del Reichstag i del seu incendi del 27 de febrer de 1933. Llavors, segons en Franz Halder, el ministre de l’Aire, en Hermann Göering, va cridar que ell era l’únic que sabia alguna cosa d’aquell incendi perquè l’havia incendiat ell mateix. Mentre en Göering deia aquella afirmació, en Hitler estava assentat a la seva esquerra i segurament el va sentir. Després de que tothom entengués aquelles paraules, es va fer un silenci absolut a la taula i varen passar uns quants minuts abans no es va tornar a reanimar de nou la festa. Aquesta afirmació d’en Göering la sabem avui en dia perquè el general Franz Halder la va explicar en els Judicis de Nuremberg de l’any 1946. Tot i que en Göering en els Judicis va negar aquella acusació i va explicar que varen ser els comunistes els responsables i que com a president del Parlament li va ser una molèstia aquell incendi ja que les funcions del Reichstag es varen passar a la Casa de l’Òpera Kroll, sembla bastant probable que ell estigués al darrere del incendi.

Per festejar l’aniversari, els diaris nazis com el Völkischer Beobachter varen comparar les figures d’en Hitler i de Frederic el Gran en el context de la nova pel·lícula nazi, Der grosse König.

En el Reich:

L’Adolf Hitler va encarregar a en Fritz Sauckel portar al Reich alemany a unes 400.000 o 500.000 dones joves i fortes dels països ocupats per què treballessin a la indústria alemanya per tal de no posar a treballar la dona alemanya, que estava destinada segons el model nazi a ocupar-se de la família. En Sauckel va declarar que totes aquelles dones havien de ser alimentades, allotjades i tractades lo suficient perquè podessin donar el màxim rendiment.

Mentrestant, el govern alemany va prohibir en els jueus l’ús del transport públic a Alemanya.

Per altra banda, Henri Giraud es va escapar definitivament dels alemanys.

En el front oriental:

Aquell dia va concloure l’ofensiva general soviètica. Els alemanys varen retrocedir 320 quilòmetres de Moscou, però encara estaven amb molt bones condicions per continuar lluitant.

A Birmània, els japonesos varen avançar pel país.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: