Home // diari // 29 de gener de 1942

29 de gener de 1942

En el quarter general de Rastenburg, a la matinada, Adolf Hitler va explicar que la terra pertanyia a qui la conquerís i, sobre aquesta base, va justificar la invasió a la Unió Soviètica. Hitler també va dir que Alemanya necessitava expandir-se cap a l’est per aconseguir l’espai vital per les futures generacions. Per aconseguir els plans de Hitler, l’Oficina d’Alfred Rosenberg va elaborar una Reforma Agrària per les zones ocupades a l’est en la que es preveia tornar a la propietat privada de la terra. Al matí, Hitler es va desplaçar a Berlín per celebrar el 9º aniversari de la pujada al poder. A la tarda, ja a la capital alemanya, el dictador alemany, que estava molt cansat pel viatge i sobretot per tal i com es desenvolupava la guerra, es va reunir amb Joseph Goebbels i varen mantenir un llarg canvi d’impressions. Segons sembla, Hitler va estar d’acord amb les idees del seu ministre sobre una totalització de la guerra.

A Roma, Hermann Göering es va reunir durant tres hores amb Benito Mussolini. El Mariscal de l’Aire estava molt enfadat per la situació a la Unió Soviètica i va atacar els generals alemanys per ser poc o gens nazis, però li va explicar en el dictador italià que creia que aquell any guanyarien els soviètics i en el següent els britànics.

A Líbia, les tropes d’Erwin Rommel varen entrar a Bengasi.

Per la seva part, tropes nord-americanes van desembarcar al nord d’Irlanda per ajudar als britànics.

Als Estats Units, el comandant general Millard Harmon va succeir al general Carl Spaatz com a comandant general de la Força Aèria de l’Armada dels Estats Units. Spaatz es va fer càrrec del comandament de combat de la Força Aèria.

A les Índies Orientals Holandeses, els japonesos varen ocupar Pontianak i l’aeroport Singkawang II.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: