Home // diari // 25 de gener de 1942

25 de gener de 1942

Diumenge:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, Adolf Hitler va comunicar-li per telèfon al ministre Joseph Goebbels que no desitjava que es reduís la circulació del setmanari Der Stürmer perquè era fidel al seu ideari, i li va demanar que li enviés urgentment una llista dels subscriptors del Servei Seehaus perquè aquests eren crítics amb l‘Operació Barbarroja. Goebbels, d’immediat, es va reunir amb l’almirall Wilhelm Canaris per parlar de com afectava les publicacions del Servei Seehaus en molts oficials del OKW i el OKH, que començaven a ser derrotistes, i va prendre la decisió de limitar les publicacions del Servei Seehaus.

A continuació, Hitler es va reunir amb en Heinrich Himmler, en Hans Lammers i el general Kurt Zeitzler i, després d’afirmar que l’extermini absolut dels jueus era la línia apropiada, va senyalar que era absurd no matar als jueus, ja que molts camps de presoners molts morien perquè els jueus els havien posat en aquella situació, va afirmar. Hitler un cop més va culpar als jueus de la guerra.


Berlín va arribar-hi del front oriental Sepp Dietrich per casar-se. Abans del casament, Dietrich es va reunir amb el ministre Joseph Goebbels per explicar-li que era optimista amb la situació militar a l’est. Goebbels es va posar molt content en sentir les paraules del cap de les Waffen-SS perquè va creure que ells eren molt més valents que els soldats de la Wehrmacht pel fet de que havien tingut una formació nacionalsocialista. En aquells moments Hitler i Goebbels començaven a desconfiar de l’exèrcit regular.


El govern alemany va publicar un comunicat especial anunciant que els submarins alemanys havien aconseguit enfonsar 125.000 tones de vaixells Aliats en les costes americanes de l’Atlàntic.

A Líbia:

Les tropes de l’Erwin Rommel varen reconquerir Benghazi.

En el Pacífic: 

Els japonesos varen desembarcar a les illes Salomó i després, pel nord, a Nova Guinea. A les Índies Orientals Holandeses, nou bombarders japonesos varen destruir els hangars i els dipòsits de carburant de l’aeroport de La-Ha.

A Tailàndia:

El govern tailandès va declarar la guerra a Gran Bretanya i els Estats Units.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: