Home // diari // 10 de gener de 1942

10 de gener de 1942

En el Reich:

A la matinada, l’Adolf Hitler va parlar dels problemes de transport a Rússia, i veia que de moment l’únic mitjà que tenia per cobrir les necessitats de l’Exèrcit era l’avió. Tot i això, va dir que tot aniria millor quan hagués construït les grans autopistes que anirien d’Alemanya als països de l’est. De dia, en Hitler, veient les derrotes en l’Operació Barbarroja, va donar l’ordre de tornar a donar prioritat a l’armament de l’Exèrcit de Terra enlloc del de la Luftwaffe. Des del 27 de juny de 1941, en Hitler havia donat prioritat a la Luftwaffe enlloc de la Wehrmacht perquè en aquella data creia que la campanya soviètica acabaria en qüestió de dies. A la tarda, en Hitler va dir que tenien la missió de lluitar fins al final contra els Estats Units.

En el front oriental:

El cosí de l’Adolf Hitler, en Heinrich Hitler, va ser capturat per les forces soviètiques i va ser traslladat a la presó militar de Butyrka de Moscou, on va ser interrogat i torturat fins a la mort al cap d’uns dies. En Heinrich, també conegut com a Heinz, era un nazi convençut i aspirava a ser oficial de la Wehrmacht. Va participar en la invasió a la Unió Soviètica.

En el Pacífic:

L’Archibald Wavell es va traslladar a Batàvia, la capital de les Índies Orientals Holandeses, amb l’objectiu de dur endavant una millor coordinació de les seves forces.

Per altra banda, els avions holandesos amb base a Tarakan varen veure 16 embarcacions de transport japoneses amb la seva corresponent escorta, del que més tard es va saber que consistia la força central. Aquell mateix dia, la força d’atac oriental va desembarcar a les Celebes i va anul·lar tota resistència aliada.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: