Home // diari // 31 d’octubre de 1941

31 d’octubre de 1941

Divendres:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, a la nit, Adolf Hitler va explicar en els seus convidats que si la Unió Soviètica acabava a les seves mans tenia pensat ampliar Europa cap a l’est. Després va donar el seu consentiment en utilitzar la mà d’obra russa pels interessos del Reich.


El ministre de Propaganda, Joseph Goebbels, va tornar d’una visita en el gueto de Vilna, a Lituània, i va explicar que s’havia d’eliminar a tota aquella gent sinó volien ser-ne les seves víctimes més endavant. Precisament, a Estònia, el SS obergruppenführer Erich von Dem Bach-Zelewski va escriure que ja no quedava un sol jueu a la zona després d’executar-ne a més de 35.000 a Riga.


A França, les restriccions començaven a passar factura a la població, i diversos periodistes varen publicar que algunes persones afamades no dubtaven en capturar gats per menjar-se’ls.

En el front oriental:

En el sector sud:

Davant l’avanç alemany, part de les tropes soviètiques de Crimea es varen refugiar a la punta de Kerch, el 51º Exèrcit, i una altra part, la infanteria de marina, a la fortalesa de Sebastopol.

Tot i la debilitat soviètica, el destructor Bodri va bombardejar Taganrog i l’aeròdrom alemany.

A l’Atlàntic: 

A primera hora del matí, els submarins alemanys varen enfonsar el destructor nord-americà Reuben James a la costa occidental d’Islàndia. En el vaixell hi anaven 170 tripulants i en varen morir 115.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: