Home // diari // 13 d’octubre de 1941

13 d’octubre de 1941

Dilluns:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, al migdia l’Adolf Hitler va rebre la visita del ministre Walther Funk i de molt bon humor va reflexionar amb veu alta sobre els seus plans econòmics per l’Europa que volia conquerir. El dictador va explicar que volia unir els rius Dnièper i Don amb el Mar Negre, i es volia apoderar del petroli i els cereals de l’est d’Europa. Així, creia que Europa tindria més importància i seria Europa i no Amèrica el continent de les possibilitats il·limitades. Estava convençut de que amb els territoris d’orient seria el final de l’atur.

A la nit, Hitler es va auto elogia quan va explicar que un cap de Guerra (referint-se a ell mateix) tenia que tenir imaginació i fantasia, i estava convençut de que el poble alemany era un poble de soldats i artistes ( Hitler es considerava un soldat i un artista, tot i que mai va destacar en cap d’aquests camps). Llavors, va comentar que treballava unes deu hores al dia pensant en qüestions militars i que les altres decisions només hi dedicava mitja hora, però va dir que esperava que aviat no s’hauria d’ocupar de la guerra en el front oriental perquè ja l’hauria deixat encaminada per la victòria. Seguidament, va comentar que tenia la sort de saber-se relaxar passant el temps amb l’arquitectura i observant dibuixos, i va afirmar que la seva força provenia del seu passat com a soldat i que per això podia comprendre amb rapidesa les mesures que convenien en cada moment. (De fet, Hitler no va ser un soldat ras tal i com ell sempre explicava. A la Primera Guerra Mundial era el mitjancer que portava les cartes d’un batalló a un altre. Els seus caps creien que no tenia capacitat per prendre decisions i els seus companys el consideraven una persona estranya pel seu comportament ).


En el camp de concentració de Belzec, Heinrich Himmler va aprovar un pla per construir un centre d’extermini amb gas.

En el front oriental:

En el sector central:

La Wehrmacht va atacar les ciutats de Bryansk i Vyazma, i el 4º Exèrcit alemany va conquerir la ciutat de Kogula, a 160 quilòmetres al sud-est de Moscou, fent 750.000 presoners. A més, la Luftwaffe va aniquilar pràcticament la bossa nord del Front Oest. 

A la Unió Soviètica:

A Moscou, el govern soviètic, com el dia anterior, continuava traslladant a Kuibichev i a altres ciutats de l’est moltes oficines ministerials i comissariats del poble, una part dels organismes del Partit i la totalitat del cos diplomàtic resident a la capital soviètica.

A Itàlia:

Benito Mussolini es va enfadar molt quan va saber que un alemany el va qualificar de gauleiter d’Itàlia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: