Home // diari // 12 d’octubre de 1941

12 d’octubre de 1941

Diumenge:

En el Reich:

A Stanislawów, Polònia, el Batalló policial 133 va assassinar a més de 12.000 jueus. Quan varen acabar la matança, els alemanys varen organitzar una festa per celebrar-ho.

En el front oriental:

En el sector central:

Els alemanys varen rodejar pel sud la línia fortificada de Mojaisk i varen ocupar Briansk i Kaluga. Els bombarders alemanys també atacaven amb forca i durant un d’aquests atacs varen ferir greument al tinent general Andrei Yeremenko, al comandament del Front de Briansk.

En el sector sud:

El Front Sud de les VVS va continuar atacar al 1º Exèrcit Panzer sobre el riu Mius i Mariupol. El 17º Exèrcit va perdre a 200 soldats i 238 cavalls sota aquests atacs aeris.


El 6º Exèrcit del general Walter von Reichenau es trobava en aquells moments a Bogodujov, a 65 quilòmetres al nord-oest de Khàrkiv.

A la Unió Soviètica:

El diari soviètic Pravda parlava del terrible perill que corria la nació. El Comitè de Defensa Nacional va decidir fer una crida als ciutadans de Moscou per formar una primera línia de defensa a certa distància de la capital, una segona línia en el límit exterior de la ciutat, i dues més al llarg dels bulevards perifèrics, ja dintre la ciutat. Mentre es cridava a la població perquè resistís, el govern soviètic va traslladar a Kuibichev i a altres ciutat de l’est moltes oficines ministerials i comissariats del poble, una part dels organismes del Partit i la totalitat del cos diplomàtic resident a Moscou.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: