Home // diari // 28 de juliol de 1941

28 de juliol de 1941

Dilluns:

En el Reich:

A Alemanya:

Durant la tarda, d’Auschwitz va sortir un tren amb uns 500 presoners malalts cap a Dresden. Les SS els hi havien dit que deixaven el camp per poder recuperar-se a un altre lloc. Però els presoners varen ser enviats al centre d’eutanàsia de Sonnenstein, on varen ser assassinats amb monòxid de carboni. Varen ser els primers interns en ser assassinats a través del gas.


El bisbe Clemens August von Galen va denunciar en una carta certificada davant del jutge de Münster i el president de la policia a la mateixa ciutat, que es tenia la intenció de transportar els malalts de Mariental per assassinar-los. La seva denúncia no va ser escoltada i ni tant sols li varen contestar.

En el front oriental:

A la nit, en el quarter general del mariscal Fedor von Bock, a Novy Borissov, els mariscals Günther von Kluge i Fedor von Bock varen sopar junts i després s’hi va afegir l’assistent de l‘Adolf Hitler i cap personal de l’Exèrcit, Rudolf Schmundt, que els volia comentar els plans de Hitler d’eliminar la zona de Leningrad i la regió de matèries primes de la conca dels Dönets. Schmundt els  va remarcar que Hitler no li interessava la conquesta de Moscou. De fet, aquell dia havia sortit un memoràndum relatiu a les instruccions del dictador que deia:

L’aparició de forces enemigues noves i poderoses davant el Grup d’Exèrcits del Centre i en el seu flanc durant els últims dies ha convençut al Führer de que la idea d’operacions a gran escala que s’esbossava en la Directiva Número 33 ha de moderar el seu objectiu d’aconseguir la destrucció de les forces enemigues.

Von Bock, que volia ocupar la capital soviètica, va respondre-li que el que deia era bastant diferent del que es deia a la Directiva 21 del Comandament de l’Exèrcit i va afirmar que estaven flaquejant els nervis de qui carregava amb una gran responsabilitat, fent una al·lusió clara a Hitler. Von Kluge es va queixar de l’extensió i vulnerabilitat que presentava el seu flanc del seu 4º Exèrcit , i Guderian el va acusar d’haver malgastat l’ocasió d’avançar amb decisió a l’est consagrant part del seu 2º Grup Panzer a atacar les forces soviètiques a Smolensk.

En el sector central:

Davant la contraofensiva del comandant Simon Timochenko, la 2º Flota Aèria alemanya va tenir que fer aquell dia 696 sortides.

A la Gran Bretanya:

L’Estat Major d’Intel·ligència conjunta, el JIS, va publicar un informe que deia que tenint en compte que la campanya alemanya la Unió Soviètica acabaria amb una victòria alemanya, es produiria una pausa perquè l’exèrcit alemany es reagrupés i es posés en condicions abans de començar gran operacions en una altra part.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: