Home // diari // 15 de juliol de 1941

15 de juliol de 1941

Dimarts:

En el Reich:

Heinrich Himmler va presentar un esborrany d’un gegantesc programa d’expulsió, trasllat i extermini a la Unió Soviètica per deixar espai a trenta milions de pagesossoldats alemanys.

En el front oriental:

En el sector nord:

La ciutat de Leningrad va preparar la defensa de la ciutat davant de l’arribada de les tropes alemanyes del 4º Grup Panzer. Durant aquell matí varen arribar els primers elements de la 2º Divisió de voluntaris del poble per atacar als alemanys. Però aquells homes no tenien entrenament i varen sacrificar les seves vides en inútils contraatacs.

Mentrestant, per frenar el 56º Cos de l’Erich von Manstein, que estava a prop del llac Ilmen, la 70º Divisió de l’11º Exèrcit soviètic va atacar amb força les forces alemanyes. Von Manstein es va veure obligat a retrocedir 40 quilòmetres i va deixar la 8º Divisió Panzer envoltada per les forces soviètiques. A continuació, aquesta Divisió va ser atacada per la 21º Divisió Blindada soviètica, que disposava de 128 tanquetes T-26 i un número reduït de KV pesats. En la batalla, a prop de la ciutat de Soltsi, varen quedar fora de combat 29 carros alemanys per 54 soviètics, la majoria els T-26. Els alemanys varen aconseguir resistir en part gràcies a l’enviament de provisions per part dels Ju-52.


El coronel Richard Koll va ser condecorat amb la Creu de Cavaller després de que el dia anterior creués el riu Luga amb la seva 6º Divisió Panzer.


A l’extrem nord, les forces finlandeses varen arribar a la riba del llac Ladoga, tallant d’aquesta manera totes les rutes soviètiques al voltant del llac. 

En el sector central:

En un dia calorós i sec, les tropes del 4º Exèrcit blindat del general Heinz Guderian varen apropar-se a la ciutat de Smolensk.


El tinent coronel Werner Mölders es va convertir en el primer pilot de caça de la història que va superar la marca de les 100 victòries. Aquella gesta va dur a l’Adolf Hitler a condecorar-lo amb la Creu de Cavaller amb Fulles de Roure, Espases i Diamants. Per tal de que fos utilitzat per la propaganda, el dictador el va treure de la línia de combat davant del temor de perdre’l i va crear per ell càrrec d’inspector de caces.

A la Gran Bretanya:

Després d’haver interceptat una ordre alemanya que dirigia al 4º Exèrcit Blindat cap a Smolensk mentre la Luftwaffe bombardejaria les connexions ferroviàries a la rereguarda de l‘exèrcit soviètic, a la tarda Winston Churchill va avisar de que havien d’informar als soviètics abans de que els alemanys passessin a l’acció. Els britànics varen fer tard.


Joan Pujol va enviar la seva primera carta des de la Gran Bretanya als seus caps alemanys. 


Una comissió del govern britànic va informar en el secret més rigorós que el pla per una bomba d’urani era viable i probable que produís resultats decisius en la guerra. Recomanava que seguissin treballant en aquesta bomba amb la màxima prioritat i que s’incrementés l’escala en la mesura necessària per obtenir l’arma el més aviat possible. 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: