Home // diari // 14 de juliol de 1941

14 de juliol de 1941

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, l’Adolf Hitler, convençut de que ja dominava Europa i que aviat conqueriria la Unió Soviètica, va ordenar que un cop es dominés Europa s’havia de reduir considerablement les forces de l’Exèrcit de Terra i incrementar les forces blindades donant prioritat a la Luftwaffe i a la Kriegsmarine per atacar la Gran Bretanya i, més tard, als Estats Units amb un equip de les Força Aèria. Per primer cop en Hitler va veure la possibilitat d’atacar als Estats Units. Llavors, en Hitler li va dir a l’ambaixador japonès Oshima que els seus enemics, fent referència als soviètics, ja no eren éssers humans i els considerava bèsties. Sentint aquestes paraules, la secretària Christa Schroeder li va comentar a una amiga que tota experiència anterior permet afirmar que és una lluita contra animals salvatges. 

A Buchenwald, va morir el qui havia sigut advocat de l‘Església de la Confessió, en Martin Gauger.

En el front oriental:

En el sector nord, el Grup d’Exèrcits del Nord va creuar el riu Luga i amenaçaven la ciutat de Leningrad. Per la seva part, els soldats soviètics tenien molts problemes, i un d’aquests problemes va ser l’elevat número de desertors. Per frenar-ho, els generals soviètics varen establir que tot aquell que abandonés la seva posició sense avís previ se li aplicaria un consell de Guerra i l’afusellarien.

A Iugoslàvia:

Van començar les operacions de guerrilla entre la Sèrbia d’en Draza Mihailovic i la Montenegro d’en Josip Broz Tito.

En el Pròxim Orient:

A Síria, després d’una fratricida lluita entre l’exèrcit francès de Vichy i l’exèrcit de la França Lliure, que va deixar les tropes de Vichy exhaustes i sense subministraments, es va firmar l’armistici de Sant Joan d’Acre que posava fi a les hostilitats amb la Gran Bretanya en aquell sector. El general Henri Dentz va ser el que es va rendir desobeint la França de Vichy. D’aquesta manera Síria va recobrar la seva independència, tot i que formalment no l’aconseguiria fins el 1946. Dels 20.000 soldats francesos de Vichy, només 2.000 es varen unir a les tropes d’en Charles de Gaulle; la resta es varen retirar amb honors militars. Els Aliats varen patir unes 2.500 baixes en aquella campanya, mentre que les forces franceses de Vichy en varen patir unes 3.500.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: