Home // diari // 31 de gener de 1941

31 de gener de 1941

Divendres:

En el Reich:

A Alemanya:

A Berlín, Adolf Hitler es va reunir amb Joseph Goebbels. El dictador estava de molt bon humor i estava segur de que Alemanya mantindria la iniciativa estratègica i estava convençut de la victòria i estava feliç pels aplaudiments que li havien donat el dia anterior el públic del Palau d’Esports.


En un dinar, Wilhelm Ritter von Leeb, Gerd von Rundstedt i Fedor von Bock varen presentar els seus dubtes de la futura Operació Barba-roja a Walther von Brauchitsch i Franz Halder. Von Brauchitsch, com sempre, no va transmetre aquelles queixes i preocupacions a l’Adolf Hitler.


A Frankfurt del Main, es va produir un atemptat contra el Consell jueu.

A la França: 

Carl Heinrich von Stülpnagel va escriure una carta per al mariscal de camp Walther von Brauchitsch per queixar-se de les activitat de l’Alfred Rosenberg a França en la confiscació d’obres d’art. Von Stülpnagel li va dir que si els jueus i els francmaçons no tenien dret a les seves propietats com a enemics declarats del partit nazi, llavors va preguntar què passava amb els francesos en general?

A la Gran Bretanya:

L’espia alemany Josef Jakobs, que s’havia llançat en paracaigudes amb un radio-transmissor, es va trencar la cama en tocar terra. Com que no es podia moure va tenir que disparar amb la seva pistola per cridar l’atenció, fet pel qual va ser detingut d’immediat. A causa de la seva cama trencada, Jakobs va ser executat assegut en una cadira davant d’un batalló d’afusellament sis mesos després. 

En el Pròxim Orient:

A Iraq, després de les derrotes italianes a Líbia, el govern iraquià va destituir al primer ministre proalemany, Rashitd Ali.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: