Home // diari // 22 de gener de 1941

22 de gener de 1941

Dimecres:

A Romania:

Després del cop d’Estat de La Guàrdia de Ferro del dia anterior, Ion Antonescu, que només conservava la seu governamental, li va preguntar a l’Adolf Hitler a través de l’ambaixada alemanya si gaudia encara de la seva confiança. La resposta va provenir del ministre Joachim von Ribbentrop, que li va contestar que sí i li va explicar que Hitler li aconsellava que tractés als seus legionaris com ell havia fet en la Nit dels Ganivets Llargs. Antonescu va sufocar l’aixecament i va perseguir als colpistes. El SD va intervenir-hi, però en aquest cas ho va fer per amagar en un lloc segur als líders de la Guàrdia, entre ells el seu cap Horia Sima i a 14 comandants. Quan la policia romanesa va deixar de perseguir-los, el SD els va treure del país vestits amb uniforme alemany i els va portar amb ambulàncies cap al Reich. Aquella operació del SD no li va agradar gens a Von Ribbentrop. 

En el nord de l’Àfrica:

La 7º Divisió Blindada britànica, coneguda com Les rates del desert, juntament amb les forces australianes, varen alliberar la ciutat de Tobruk, a Líbia, que estava sota control italià, i varen empresonar a 25.000 soldats italians i es varen apoderar de 220 canons i uns 70 tancs. A més, es van fer amb l’important port de Tobruk.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: