Home // diari // 21 de gener de 1941

21 de gener de 1941

Dimarts:

En el Reich:

A Alemanya:

Theodor Dannecker va manifestar que, d’acord amb la voluntat de l’Adolf Hitler, la qüestió jueva dins de la part de l’Europa regida o controlada per Alemanya tindria que sotmetre’s després de la guerra a una solució final. Dannecker va deixar constància de que se li havia demanat a Reinhard Heydrich que concebés un pla per fer realitat aquesta missió, la qual va descriure com una feina descomunal.

A França:

A París, la Gestapo va arrestar a Roger Langeron, l’ex prefecte de policia al que els alemanys havien nombrat cap de Policia en els primers mesos d’ocupació, perquè ja no els era útil. 

A Romania:

La Guàrdia de Ferro va perpetrar un cop d’Estat a Bucarest. Pràcticament tots els edificis públics varen ser ocupats per les forces colpistes i el dictador Ion Antonescu només conservava en aquells moments la seu presidencial. La Guàrdia de Ferro va aprofitar els aldarulls per atacar els jueus enmig del carrer. Varen atrapar a milers de jueus i els varen apallissar; fins al punt que en varen matar a 120. Molts dels assassinats varen ser conduïts en escorxadors de bestiar on els varen assassinar, segons un informe, d’acord amb les pràctiques rituals que ells mateixos utilitzaven per sacrificar animals.

En el nord de l’Àfrica:

A Líbia, amb el suport dels blindats, la infanteria australiana va penetrar en el mal traçat sistema defensiu italià per entrar a Tobruk.

A Suïssa:

El Crèdit Suisse de Zuric va enviar instruccions a la seva sucursal de Nova York per ordenar pagar 5.000 dòlars al dictador Benito Mussolini. Just un mes després la transferència es va cancel·lar misteriosament la compta.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: