Home // diari // 7 de gener de 1941

7 de gener de 1941

Dimarts:

En el Reich:

Com el dia anterior, el doctor Felix Kersten va tornar a tractar a en Heinrich Himmler i varen tornar a parlar d’Holanda. El cap de les SS, que estava decebut amb els holandesos, va dir-li que començava a entendre el monarca espanyol Felip II i trobava adequada la repressió que va efectuar el monarca amb el duc d’Alba quan va cremar milers i milers de protestants a les fogueres. El doctor es va queixar amargament i li va dir que aquella versió de la història no sortia en els llibres. Himmler li va contestar que l’Adolf Hitler acabava de llegir un llibre sobre aquest monarca espanyol i que ell també el llegiria amb gran interès. Kersten li va voler fer veure que si tractaven als holandesos com Felip II, els historiadors del futur no tardarien en titllar-los uns dels pitjors assassins en massa de la història. Himmler llavors es va limitar a dir-li que ell en tal cas ell no faria més que complir ordres, pel que no seria culpable de cap crim. Després del tractament, Kersten va anar a veure el director general August Diehn, un dels empresaris alemanys més importants, per dir-li el que acabava de sentir. Diehn li va contestar que podien esperar qualsevol cosa i que semblava que els nazis no pararien fins que tot Europa estigués en flames.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: