Home // diari // 1 de novembre de 1940

1 de novembre de 1940

Divendres:

En el Reich:

Adolf Hitler preparava a Berlín l’arribada del ministre d’Afers Exteriors soviètic, Viatxeslav Mólotov, per negociar una aliança per lluitar contra la Gran Bretanya. El dictador confiava en que Iosif Stalin acceptés entrar a la guerra amb Alemanya per fer fora els britànics d’Europa. Però el líder alemany estava deprimit en aquells moments, ja que sabia que no seria fàcil atreure els soviètics a la seva causa i recordava que tant la França de Vichy com l’Espanya franquista s’havien negat a ajudar-lo.


Heinrich Himmler va permetre a partir d’aquell dia que reingressessin a les SS tots els militants llicenciats o que havien sigut expulsats per no haver-se volgut casar en un casament obligatori, sempre i quan les seves característiques racials complissin els requisits de les SS.


A la nit, bombarders britànics varen bombardejar objectius militars a Berlín i Roma.

A Grècia:

Les tropes italianes avançaven en el Epir.

En el Japó:

Aquell dia va ser botat el cuirassat Musashi.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: