Home // diari // 11 de juliol de 1940

11 de juliol de 1940

En el Reich:

A Obersalzberg, el cap de la Kriegsmarine, l’Erich Raeder, va plantejar-li de nou a l’Adolf Hitler la invasió a la Gran Bretanya després d’un bombardeig concentrat, però el dictador alemany li va dir que encara pensava que la invasió s’havia d’utilitzar com a últim recurs. Llavors, el cap de la Marina li va manifestar el desig de construir una gran flota per combatre una possible aliança entre la Gran Bretanya i els Estats Units, i li va manifestar el seu desig d’obtenir una de les illes Canàries que estaven sota el control d’Espanya, però en Hitler no va voler escoltar cap de les propostes d’en Raeder.

Per altra banda, en Hermann Göering va declarar en una ordre d’aquell dia que quan arribés el moment s’hauria de destruir la indústria armamentista britànica i la RAF com més aviat millor mitjançant els primers atacs. Les defenses del sud de la Gran Bretanya, segons la seva estimació, només resistirien quatre dies i la RAF quatre setmanes.

A la Gran Bretanya:

Precisament, aquell dia els controladors aeris britànics varen cometre un greu error en enviar a sis Hurricans a interceptar un sol atacant i després els caces britànics es varen trobar amb una formació de més de 40 avions. Els errors britànics, que el principi eren constants, cada cop es varen fer més infreqüents.

A la França no ocupada:

Vichy es va formar el primer govern francès després de l’ocupació alemanya i de la votació del dia anterior de l’Assemblea Nacional francesa amb 569 vots a favors, 80 encontra i 17 abstencions per donar plens poders a en Philippe Pétain. El nou cap d’Estat va inaugurar les seves funcions abrogant la Constitució de 1875, determinant l’expansió dels seus poders, i va concentrar en la seva figura el poder executiu, legislatiu i part del judicial, a més va eliminar els sindicats i els partits, va suprimir moltes llibertats, en especial en els jueus, i va aplaçar sine die al Parlament. Dintre del nou govern, en Pierre Laval va assumir la vicepresidència. Ja amb els plens poders, en Pétain va comentar la ruptura de les relacions diplomàtiques amb els britànics després de que aquests haguessin atacat la flota francesa el 3 de juliol.

A Itàlia:

El govern italià va anunciar la consigna; Tot per Líbia, que volia dir que la guerra es traslladaria al nord de l’Àfrica.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: