Home // diari // 26 de juny de 1940

26 de juny de 1940

En el Reich:

A França, un encarregat de la missió alemanya, instal·lat a la prefectura de Metz des de feia alguns dies, va fer conèixer al prefecte de Mosela, detingut després de l’arribada dels alemanys, que la direcció dels serveis de la prefectura serien ocupats per ell mateix a partir d’aquell moment segons les instruccions del govern alemany.

A Romania:

El govern soviètic va reclamar a Romania la cessió de Besaràbia, territori que se li havia arrabassat el 1919, i de Bucovina, que mai havia sigut d’ells. La cessió es va fer immediatament per la por dels romanesos a un conflicte que estaven segurs que perdrien, tot i que les tropes romaneses varen intentar aturar l’exèrcit soviètic quan aquest va entrar en el país.

A la Gran Bretanya:

El primer ministre Winston Churchill va escriure-li en el secretari d’Estat Samuel Hoare, que estava segur de que no guanyarien res si oferien als espanyols parlar sobre la qüestió de Gibraltar després de la guerra.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: