Home // diari // 20 de juny de 1940

20 de juny de 1940

A França:

Després de que el govern alemany acceptés el dia anterior la petició francesa de firmar l’armistici, una delegació francesa es va posar en camí per trobar-se amb una delegació alemanya.

En la batalla de França, a l’est, les tropes blindades d’en Paul Ewald von Kleist varen acabar d’ocupar la ciutat de Vichy mentre els soldats francesos es retiraven a Estrasburg. Pel centre, la infanteria alemanya va ocupar en diferents unitats les ciutats de Montluçon i Tours. Per l’oest, les tropes blindades d’en Hermann Hoth varen ocupar definitivament la ciutat de Brest. Per altra banda, la Luftwaffe va bombardejar Poitiers i Bordeus.

A la Gran Bretanya:

A Londres, el primer ministre Winston Churchill va fer un discurs per ràdio on va dir que tots aquells que confiaven en donar de menjar suficient al cocodril serien els últims en ser menjats per aquest. En Churchill es referia als països neutrals. Al mateix temps, en Charles de Gaulle va demanar als francesos que encara portessin armes que continuessin resistint. Però, des de Bordeus, en Philippe Pétain, en un nou missatge pel poble francès, li va demanar a en De Gaulle que aprengués la lliçó de la derrota.

Per altra banda, els britànics varen fer el primer vol del Delfiant Mk II. En total es varen construir 210 exemplats d’aquest aparell, molts d’ells es convertirien més tard en el Defiant TT.MkI,

En els Estats Units:

A Washington, el president Franklin Delano Roosevelt va incloure a dos republicans anti-aïllacionistes en el seu gabinet. En Henry Stimson es va convertir en ministre de Guerra i en Frank Knox va ser nombrat ministre de Marina.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: