Home // diari // 20 de juny de 1940

20 de juny de 1940

Dijous:

En el Reich:

Adolf Hitler, després de consultar-ho amb l’almirall Erich Raeder, va ordenar a la Kriegsmarine que desenvolupés la idea de l’antic secretari d’Estat Gottfried Feder de construir unes llanxes de formigó que farien 27 metres de longitud per 6 d’ampla i 3,5 d’altura. Cada una d’elles tindria capacitat per transportar 200 homes. També podria transportar fins a 140 tones de material, ja fossin carros de combat o peces d’artilleria. Les barques aquestes estarien dotades d’hèlix submarines i erugues, que entrarien en acció en tocar terra. Feder va denominar la seva invenció Kriegskrokodil. Els responsables de la Kriegsmarine varen observar amb mals ulls aquell ambiciós pla, però com que era una ordre del dictador varen acceptar-ho, tot i que discretament varen demanar ignorar l’ordre i que no es perdés temps amb el projecte.

A França:

Després de que el govern alemany acceptés el dia anterior la petició francesa de firmar l’armistici, una delegació francesa es va posar en camí per trobar-se amb una delegació alemanya.


En la batalla de França, a l’est, les tropes blindades del general Paul Ewald von Kleist varen acabar d’ocupar la ciutat de Vichy mentre els soldats francesos es retiraven a Estrasburg. Pel centre, la infanteria alemanya va ocupar amb diferents unitats les ciutats de Montluçon i Tours. Per l’oest, les tropes blindades del general Hermann Hoth varen ocupar definitivament la ciutat de Brest. Per altra banda, la Luftwaffe va bombardejar Poitiers i Bordeus.

A la Gran Bretanya:

A Londres, el primer ministre Winston Churchill va fer un discurs per ràdio on va dir que tots aquells que confiaven en donar de menjar suficient al cocodril serien els últims en ser menjats per aquest. Churchill es referia als països neutrals. Al mateix temps, Charles de Gaulle va demanar als francesos que encara portessin armes que continuessin resistint. Però, des de Bordeus, Philippe Pétain, en un nou missatge pel poble francès, li va demanar al coronel De Gaulle que aprengués la lliçó de la derrota.


Els britànics varen fer el primer vol del Delfiant Mk II. En total es varen construir 210 exemplars d’aquest aparell, que molts d’ells es convertirien més tard en el Delfiant TT.MkI,

En els Estats Units:

A Washington, el president Franklin Delano Roosevelt va incloure a dos republicans anti-aïllacionistes en el seu gabinet. Henry Stimson es va convertir en ministre de Guerra i Frank Knox va ser nombrat ministre de Marina.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: