Home // diari // 27 de desembre de 1939

27 de desembre de 1939

Dimecres:

En el Reich:

A Alemanya:

Adolf Hitler va tornar a Obersalzberg com aclamat heroi de guerra.

A Polònia:

Dos oficials de l’exèrcit alemany varen ser assassinats per dos delinqüents comuns en un bar ubicat en un suburbi de Varsòvia, a la petita ciutat polonesa de Wawer, a l’altra banda del riu Vístula. A l’amo de la barra els alemanys el varen penjar d’immediat, responsabilitzant-lo de l’incident. Dos hores després els alemanys varen agafar a l’atzar a 170 polonesos masculins en els pobles de Wawer i del poble veí d’Anin. A una dona la varen obligar a elegir a quins dels seus homes havien d’agafar: el seu pare, el seu germà o el seu fill. Els 170 detinguts els varen dur a un túnel proper de ferrocarril, on els varen obligar a estar dempeus diverses hores, amb les mans aixecades. A continuació els varen fer sortir de deu en deu per afusellar-los. Als deu últims els varen indultar i els varen fer cavar les tombes dels que havien sigut assassinats. Entre les víctimes hi havia dos ciutadans nord-americans.

En la guerra finlandesa:

Els finlandesos varen contraatacar a Suomussalmi.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: