Home // diari // 30 de setembre de 1939

30 de setembre de 1939

Dissabte:

En el Reich:

Adolf Hitler va firmar la Directriu secreta Número 5 en la que va ordenar que les seves fronteres poloneses es reforcessin militarment, com una línia de seguretat militar a l’est i que les guarnicions necessàries a tal efecte al final es desplacessin cap endavant, més enllà de la frontera política. Hitler també va decretar que la guerra en el mar es dugés a terme contra França de la mateixa manera que es feia contra la Gran Bretanya.

Amb aquell decret, l’Estat Major de la Kriegsmarine va apuntar aquell dia que els enfonsaments de les embarcacions mercantils s’havia de justificar en el diari de guerra com una possible confusió amb una embarcació de guerra o un creuer auxiliar.


Joachim von Ribbentrop va trucar a Roma per proposar una entrevista entre els dictadors Adolf Hitler i Benito Mussolini, i si no podia ser, un viatge del comte Galeazzo Ciano a Berlín o una reunió del govern alemany i italià a Brenner. Ciano va aconsellar al seu sogre que no es reunís amb en Hitler perquè tenia por que el dictador alemany el convencés de que havia d’entrar a la guerra. Al final, varen decidir que seria Ciano qui es reuniria amb en Hitler a Salzburg. A les quatre de la tarda, el gendre del dictador italià es va dirigir cap a Salzburg convençut de que havia de lluitar per la neutralitat italiana en el conflicte.

En la Batalla de Polònia:

A Varsòvia, després de que el dia 27 de setembre de 1939 els polonesos haguessin capitulat, els últims homes del poble de Modlin, al nord-oest de la capital polonesa, varen tirar les armes. Amb Modlin, on hi havia una ferotge resistència polonesa, fora de combat, les unitats alemanyes varen ocupar la capital polonesa.

A França: 

A París, el general polonès Waldislaw Sikorski va ser nombrat primer ministre del nou govern polonès a l’exili i Wladislaw Rackziewvicz en va ser nombrat president.

A l’Atlàntic sud:

El Graff Spee va detectar una embarcació mercantil, el vapor britànic Clement, davant a la costa brasilera. Quan va intentar escapar-se, el capità Hans Langdorff va enviar el seu hidroavió per frenar-lo. Mentre s’apropava al Graff Spee, la tripulació del Clement va abandonar l’embarcació, tot i que abans varen transmetre una trucada d’auxili. Després, Langdorff va enfonsar l’embarcació, però va trucar per ràdio a Pernambuc per informar a les autoritats de que la tripulació necessitava una operació de salvament. Aquest missatge, com el llançat pel Clement, va ser captat per les estacions d’escolta aliades.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: