Home // diari // 7 d’agost de 1939

7 d’agost de 1939

En la crisi polonesa:

A les vuit del matí, en Hermann Göering va arribar des de Berlín a Bredstedt en un tren especial per reunir-se amb set emissaris britànics, tots eren comerciants britànics sota la direcció d’en Charles Spencer, que ja havien arribat al lloc de reunió, a la finca Sönke Nissen Koog, a Schleswig-Holstein, a prop de la frontera danesa, el dia anterior per negociar una solució a la crisi de Polònia. La finca on es varen reunir era propietat de l’esposa de l’industrial suec Birger Dahlerus, que va ser qui va tenir la idea de celebrar la reunió. El ministre alemany anava acompanyat pel conseller ministerial Goernert, el secretari d’Estat Koerner, el general Bodenschatz i un intèrpret. En Dahlerus va ser l’encarregat d’iniciar la conferència, però ho va fer molt tens ja que la nit anterior no havia pogut dormir pels nervis. En seguit, en Göering va demanar als britànics que formulessin les seves peticions i els va explicar detalladament perquè tenien la sensació de que la Gran Bretanya els era freda i hostil i no entenia els canvis d’Europa. Els britànics no varen dubtar en dir que l’imperi britànic ajudaria a Polònia en el cas de que Alemanya intentés ocupar-la per la força i varen criticar l’actitud de l’Adolf Hitler alhora de tractar amb les minories dintre d’Alemanya. En Göering els va donar la seva paraula d’honor de que faria tot el possible per evitar la guerra. A l’hora de dinar, el ministre alemany va pronunciar un discurs a favor de la pau i varen fer un brindis en honor a la pau. A dos quarts de set de la tarda va abandonar la finca i els participants britànics varen estar convençuts de que la reunió havia sigut un èxit i que havien aconseguit mantenir la pau, i varen marxar al Foreign Office per exposar les seves impressions. El general d’aviació Bodenschatz es va dirigir a Berchtesgaden, Obersalzberg, per informar a l’Adolf Hitler del resultat de la reunió.

Precisament, aquell dia va arribar a Berchtesgaden l’Albert Forster per reunir-se amb en Hitler. Allí se li varen donar ordres perquè anunciés que a en Hitler se li havia acabat la paciència amb els polonesos després de l’incident del 4 d’agost de 1939 a Danzig.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: